22 Aralık 2010 Çarşamba

Uyuyan Kadın II

Siz Kimdiniz?

Olduğun yerde dönüyorsun. Miden bulanıyor. Gözlerini kapatıyorsun. Dişlerini sıkıyorsun. Miden bulanıyor ve dönmeye devam ediyorsun. Uzatsa elini bi, bi uzatsa tutacaksın. Ne döneceksin ne miden bulanacak. Bi uzatsa elini…

Bir yerlerde yaşadıklarını yaşayan var, biliyorsun. Bir yerlerde hissettiklerini hisseden var. Senin kadar kayıp, senin kadar yoksun, senin kadar boş, senin kadar sen, senin kadar… Biliyorsun. Ama bu seni rahatlatmıyor. Miden bulanıyor, dişlerini sıkıyorsun.

Yap dedikleri şeyleri yapıyorsun. Kitaplar okuyor notlar çıkarıyorsun. Dinliyorsun, anlamaya çalışıyorsun. Bakıyorsun, görüyorsun. Bakıyorlar ama görmüyorlar. Gözlerini kaçırıyorsun. Kaçıyorsun.

Gözlerini karanlığa dikiyorsun. Alışınca siluetler görüyorsun. Bildiğin, alıştığın eşyalar. Seninle olan, senin olmayan –olamayan- şeyler. Sıkılıyorsun. Gözlerini kapatıyorsun. Karanlığa alışınca siluetler görüyorsun. Seninle olan, senin olmayan hayaller görüyorsun. Güç arıyorsun bulamıyorsun. Miden bulanıyor, dişerini sıkıyorsun.

Düşüyorsun. Kalkmaya çalışıyorsun. Canın acıyor, alışıyorsun. Yürümeye hatta koşmaya başlıyorsun. Takılıyorsun düşüyorsun. Kalkmaya çalışıyorsun. Canın acıyor, alışıyorsun. Yürümeye hatta koşmaya başlıyorsun. Takılıyorsun düşüyorsun. Kalkmaya çalışıyorsun. Canın acıyor. Miden bulanıyor, dişlerini sıkıyorsun.

Kaçmaya çalışıyorsun.
Kaçmaya çalışanları tanıyorsun. Kaçamadılar, biliyorsun.
Kaçmaya çalışıyorsun.  
...
...
...


Uyuyan Adam'a özlemle...

7 yorum:

  1. bu kadar güzel anlatılamazdı sanırım..."...Karanlığa alışınca siluetler görüyorsun. Seninle olan, senin olmayan hayaller görüyorsun. Güç arıyorsun bulamıyorsun."
    mükemmel olmuş ... bende bunlar anlatmak istedim di sen başarmışsın :)

    YanıtlaSil
  2. ohaa! Aylak kedi o kadar etkilendim ki.. Ay ağlayasım geldi. Off gerçekten süperdi :(

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bugün benim şarkım bu bak.

    http://fizy.com/#s/1a9cby

    Bir el edip, bir çağırsan
    dönerim diyor

    YanıtlaSil
  5. bir yerlerde var bir kayıp
    bi sigara yakmalı...

    YanıtlaSil
  6. o kadar da kayıp değilmiş o,
    o kadar da çok istememiş o sigarayı yakmayı..

    YanıtlaSil