5 Eylül 2013 Perşembe

Balkon.

O gün "Elif hiç gitmesin!" diyerek uyanmıştım.
Gözümü açtığımda Elif'in gidecek olmasının ağırlığını hissettim sanırım. Elif orada uyusun mesela ben çayı demlerken. Elif mahmur mahmur yatağını toplasın ve "Niye dürtmedin beni?" diye sorsun. Elif kahvaltısını bitirmeden ben sigara yakayım. Uzun uzun konuşalım. Ya da o anlatsın. Arada bir dalsın gözleri. Bekleyeyim. Devam edeceğini bileyim misal. "Ya da..." diye başlayan cümlelerini "bilmiyom" diye bitirsin. Elif güldüğünde gerçekten mi gülüyor yoksa içindeki acıyı perdelemeye mi çalışıyor anlayayım yüzünden. İçeride olsun Elif. İstanbul'a yerleşmezden evvel geldiklerimde hep yattığım yerde uyusun, bileyim. Benim yaptığım gibi bir müddet ışıkları, sonra gökyüzündeki bembeyaz martıları seyrettiğini düşünüp gülümseyeyim. En sevdiğim arkadaşılarımın yanına götüreyim Elif'i, onu seveceklerini bile bile izleyeyim onları, "ne güzel manzara bu böyle!" diye keyifleneyim.

İnsanın güzel parçaları oluyor. Başka bir kelimeyle ifade edemiyorum, Elif benim parçam. En güzellerinden biri.
Keşke gitmek hiç olmasa, ya da hep "birlikte" olsa.


Kothbiro by Ayub Ogada on Grooveshark

10 yorum:

  1. İstanbul'un katlanılabilir olması için, senin orada olmana ihtiyacım(ız) var. "İmkanların" gerçekleştirilmesine, şu koridoru da yürüdüm mü, şu merdiveni de çıktım mı orada işte umuduna.
    "Orada işte .. Bu kadar geldik, ne için, niçin?!"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elif sana benim seslenmediğim adınla sesleniyor. öyle güzel söylüyor ki, "çünkü yaren o!" diyor. ah nasıl seviyorum sizi.

      Sil
  2. ne güzel anlatmışsın.
    gitse de o zaman çabuk gelsin ya da sen sık git.
    :)

    YanıtlaSil
  3. ''keşke gitmek hiç olmasa, ya da hep birlikte olsa.'' ah ah keşke :'(

    YanıtlaSil
  4. cağnım kadın.
    gelirim, giderim, yene gelirim. elif; bir nevi hortkuluk:)

    YanıtlaSil
  5. Herkesin bir Elifi vardır.

    Allah ayırmasın kimseyi :)

    YanıtlaSil