12 Nisan 2012 Perşembe


***
Migren nöbetlerinin aura dönemlerinde en sıklıkla yaşadığım şey algı değişimidir. Kendimi bir anda bulunduğum ortamdan soyutlanmış hissederim. Elime birşey değdiğinde hissettiğim şey her zamanki gibi değildir. Sonra göz bozuklukları başlar. Biraz sonra hiçbir şey göremeyeceğimi bildiğimden algım değiştiği an kendimi bulabiliyorsam ışıksız bir ortama atarım, yoksa eğer yatağa, gözlerimi sımsıkı kapayıp muhteşem başağrımı beklerim uslu uslu. Göz bozukluklarımın bittiği, sevgili başağrımın geldiği zamanlarsa kelimelerle uğraşmaya başlarım genelde. Anlamlarını yitiriverirler çünkü. Konuşmak isteyince uygun kelimeyi bulamam, bulursam da o kelimenin seslerinin saçmalığı içinde hayretlere düşer, düşünmeye başlarım.

En çok uğraştığım kelimelerden biri "Eski"dir. Es-ki.
Şimdilerde ise "Aynı"ya takıldım. Ay-nı.

***
"David with the Head of Goliath" - Caravaggio
***
"S a y ı k l a m a l a r  içinde  uzun zaman  yaşanamazdı .  Ç o k  şey   v a d e d e n  ve hiçbir şey vermeyen bu dünyada gerilim çok fazlaydı. Sabırlarının sonuna gelmişlerdi. Bir gün, onlara bir s ı ğ ı n a k  gerektiğini anladıklarını sandılar."
*** 
Buraya yazmam gereken kitaplar var. Düşündüklerimi unutmamak için. 

6 yorum:

  1. seni saklamak istiyorum, saklamak ... onlar bilmeyecek.

    aynı olmayan bir şey değil bu, ama bir şey.

    YanıtlaSil
  2. sen benim için nesin, bilmen lazım. bu "birşey" çok değerli inan.

    YanıtlaSil
  3. Bütün o adamlar beni sevmesinler diye elimden geleni yaptım. Vazgeçmediler. Ben kabullenip sevince, çekip gittiler. / ne kadar icten olmus.. Yada ben kendimi mi buldum da oyle geldi....

    Bilirim aurali migreni. Bazen flas patladiktan sonra gozumde kalan izden korkarim.. Geri mi gelecek cakmalar diye.. Ben o zamanlarda isiklarda hep datcada hayal ederim kendimi sahilde.. Guzellikler duslerim.. (pek) faydasi olmasa da isitir icimi..
    O zamanlarda sen de gel yanima citircim. Hayalimdeki sahil kocaman ;)

    YanıtlaSil
  4. hah, o söylediğin flaş bir de güneş ışığı, ben de çok korkarım lady'im.

    geleyim ben, sahiller ne güzel.

    YanıtlaSil
  5. inanmayacaksbın ama şu an elimde perec kitabı var. '' w''
    bu gece başladım, daha önce de bir kitabını okudum blogumda da yazacağım yakında..

    YanıtlaSil
  6. :) bir okumadan herkes aynı şeyi almıyor. Bu yüzden kitap tavsiye etmekten çekinirim hep. Umarım keyifli vakit geçirirsin.

    YanıtlaSil